Edustuksen kausi starttaa kotiottelulla lauantaina
Steelers Hämeenlinna ryJulkaistu: 12.09.2024 11.30

Edustuksen kausi starttaa kotiottelulla lauantaina

Kuva: Sami Hirvonen

Steelersin edustusjoukkue aloittaa kautensa lauantaina.

Joukkue aloittaa kotiottelulla kautensa. Ensimmäinen ottelu pelataan Juteinikeskuksella kello 18.30 alkaen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu SB Naantali. Runkosarjan kotiotteluihin on ilmainen sisäänpääsy

Taustojen vahvistuminen

Joukkueen valmennusosasto on kokenut merkittävän päivityksen tälle kaudelle. Muutamina edellisinä vuosina päävalmentajien taakka on ollut todella suuri. Nyt on onnistuttu saamaan kasaan valmennustiimi, joka mahdollistaa laadukkaampaa toimintaa ja kuormitus jakautuu tasaisemmin. Päävalmentaja Lehtonen on saanut rinnalleen kaksi lajivalmentajaa kun Mikko Koivistoinen ja Miika Peltonen liittyivät mukaan. Osana valmennustiimiä on myös Kalle Tuominen, jonka päävastuulla on fyysinen harjoittelu.

Pelaajistossa uusvanhoja kasvoja

Joukkueen kokoonpano on saanut täksi kaudeksi merkittäviä täsmävahvistuksia, jotka täydentävät olemassa olevaa nuorta runkoa. Joukkueeseen on liittynyt muun muassa kaksikko; Santeri Korhonen ja Mikko Ruuska, joilla on taustaa ylemmiltä sarjatasoilta. Molemmat tuovat vakautta ja vaarallisuutta hyökkäyspäähän.

Maalivahtiosastolla kauteen lähdetään kolmen maalivahdin taktiikalla. Teemu Hannula on tuttu viime kaudelta. Niko Oleander liittyi kesän aikana kolmosdivarijoukkue Kunnon Urhoista. Trion täydentää P22SM-sarjassa jo tällä kaudella nähty Nooa Pesola (kuvassa), joka pelasi viime vuonna Steelersissä P19SM-sarjaa ja on nyt tavoittelemassa aloittavan maalivahdin paikkaa edustusjoukkueessa.


Päävalmentaja Jarno Lehtonen, miten valmennustiimin taival on alkanut?

Valmennustiimi toimii jatkuvasti paremmin ja paremmin. Työnjako kehittyy koko ajan myös. Kyllähän se helpottaa arjessa kun on kolme valmentajaa lajin puolella ja fysiikassa omansa, tätä kautta myös pelaajat pääsevät kehittymään paremmin.

Millaisia muutoksia Steelersin pelaamiseen/harjoitteluun on tullut tai on tulossa?

Viime kaudesta oikeastaan isoimmat muutokset pelaamiseen tulevat puolustuspelaamiseen mitä on tuotu aktiivisempaan suuntaan. Muuten pelitavallisesti pyritään kehittämään vanhaa. Arjessa pyrimme saamaan kiinni enemmän hyötyminuutteja ja olemme minimoineet meidän mielestämme tehottomia treenimuodot.

Mitkä ovat olleet viime viikkojen painotukset lajiharjoittelussa?

Viime viikot ollaan syvennytty paineen alla pelaamiseen, tilanteenvaihtoihin sekä pallottomaan pelaamiseen.

Päävalmentajan toiveet tälle kaudelle?

Toivottavasti näemme hyvin reagoivan ja rohkean teräsryhmän, joka ilmenee pallollisessa että pallottomassa pelaamisessa. Mukavaa olisi nähdä myös nousujohteinen ja kehittyvä Steelers.

Keneltä on lupa odottaa hyvää starttia?

Vaikea on tuosta nipusta nostaa ketään esiin, mutta otetaan yllätyskortti esiin ja mainitaan Akusti Virta. Tässä on kesän aikana moni ottanut isoja steppejä. Tasainen jengi meillä on kasassa kaikin puolin.

Mitä odotuksia vastustajasta ja miten onnistuminen pelissä mitataan?

Naantalista on sikäli vaikea sanoa tässä vaiheessa oikein mitään. Viime kaudella pelattiin heitä vastaan. Kerran voitettiin kotona ja vieraissa hävittiin kapealla rosterilla. Kauden avaukseen lähdetään mittaamaan oma taso, ekaa kertaa ihan kunnon pelissä tällä nipulla. Onnistunut ottelu tarkoittaa sitä, että ollaan pelattu hyvää tiivistä puolustuspeliä ja saatu pallonhallinnan kautta maalipaikkoja riittävästi. Pelin ei kuitenkaan tarvitse näyttää valmiilta missään nimessä.


Ottelutiedot:

Steelers – SB Naantali
Lauantaina 14.9. kello 18.30
Juteinikeskus

Miesten ottelua ennen Juteinikeskuksella pelataan kello 15.00 alkava P19SM-sarjan ottelu: Steelers- Josba, josta voi hakea alkulämmöt teräksiseen salibandypäivään.


*Edustuksen runkosarjan kotiotteluihin on ilmainen sisäänpääsy kaudella 2024-2025.

Steelers Hämeenlinna ry

toimisto@steelers-salibandy.fi

Loimua Areena 

Härkätie 17 B, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 2414280-4